Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/finance/public_html/plugins/system/settings/settings.php:39) in /home/finance/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107
Кафедра фінансів НаУКМА — Міжнародний робочий семінар «Боротьба с корупцією, детінізація української економіки» - Кафедра фінансів НаУКМА
Україна, 04655, м. Київ, вул. Г. Сковороди, 2 корпус 6, кім. 410, тел.(044)425-60-42, 425-77-37 (факс)

Міжнародна співпраця: загальне

{gallery}/IC{/gallery}Навчання за кордоном – це найбільш вдалий шлях до того, щоб бути конкурентоспроможним фахівцем на ринку праці. Тому кафедра фінансів приділяє значну увагу розширенню міжнародної кооперації з іноземними університетами задля надання  нашим студентам можливості продовження навчання та стажування за кордоном. Університети таких країн як Франція, Норвегія, Швеція, Іспанія, Польща відзначають високий рівень підготовки наших студентів та їх потенційні можливості для навчання та стажування.

Міжнародний робочий семінар «Боротьба с корупцією, детінізація української економіки»

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

З 27 по 29 березня в НаУКМА пройшов Міжнародний робочий семінар «Боротьба с корупцією, детінізація української економіки», що проводиться кафедрою фінансів спільно з «NHH Norwegian School of Economics» та «Transparency International Ukraine».

 

Президент НаУКМА Андрій Мелешевич відкрив семінар та привітав норвезьких колег та українських учасників проекту. Андрій Мелешевич підкреслив важливість таких проектів і побажав плідної та натхненної роботи. Гостьовими лекторами першого дня стали Андрій Марусов (голова правління Transparency International Ukraine) та Єгор Соболєв (голова антикорупційного комітету ВРУ), які розповіли про особливості економічної ситуації в Україні та проблему тіньової економіки та її корупційної складової, визначили основні напрями боротьби з корупцією та перші успіхи в цьому напрямі. А також Віталій Дейнега (засновник групи «Повернись живим»), який розповів про військовий конфлікт в Україні та проблему корупції в оборонному секторі.   Після виступів почесних гостей професор норвезької школи економіки Тіна Сорейде розпочала навчальну та практичну частину семінару, прочитала лекцію про проблему дотримання законодавства та корупцію в різних країнах. Після цього студенти, об'єднавшись у 10 груп, що відповідають різним секторам економіки, почали готувати свої завдання, які будуть представлені в останній день семінару.

Другий день для студентів свої доповіді робили Андрій Гундер, президент «American Chamber of Commerce in Ukraine», який обговорив зі студентами сучасні проблеми корупції у економічній сфері, Гізо Углава, перший заступник директора НАБУ, розповів студентам про правоохоронну діяльність в Україні та напрями боротьби з корупцією на сучасному етапі, Олексій Соболєв, керівник проекту «ProZorro. Продажі», надихнув учасників семінару успіхом проекту «ProZorro» та подальшими перспективами його розвитку. Надзвичайно цікаві доповідачі та їх виступи створили у студентів чітке розуміння проблеми корупції в Україні та надихнули на визначення методів її подолання.

29 березня відбулось закриття Міжнародного робочого семінару "Бороться з корупцією, детінізація української економіки", організованого спільно кафедрою фінансів НаУКМА, «NHH Norwegian School of Economics» та «Transparency International Ukraine». Українські та норвезькі студенти презентували свої спільні дослідження, що були присвячені питанням корупції у 10 різних секторах економіки України. Спільна робота в рамках семінару сприяла не тільки професійному зростанню студентів, а й надала їм безцінний досвід комунікації та роботи у команді.

Ви тут:Головна Міжнародна співпраця Міжнародний робочий семінар «Боротьба с корупцією, детінізація української економіки»