Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/finance/public_html/plugins/system/settings/settings.php:39) in /home/finance/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107
Кафедра фінансів НаУКМА — Університет Бергена - Кафедра фінансів НаУКМА
Україна, 04655, м. Київ, вул. Г. Сковороди, 2 корпус 6, кім. 410, тел.(044)425-60-42, 425-77-37 (факс)

У 2012 році кафедра фінансів Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) та System Dynamics Group норвезького Університету Бергена (UiB) започаткували міжнародний проект, спрямований на розбудову потенціалу динамічного моделювання в українському університеті.

У липні 2022 р. на з'їзді координаторів міжнародного проекту у м.Берген (Норвегія) був представлений детальний звіт (відеопрезентація доступна на Youtube за посиланням) про проведену роботу, досягнення, а також подальші перспективи плідної співпраці з іноземними колегами.

На цьогорічній конференції з Системної Динаміки у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) було представлено результати спільного проєкту кафедри фінансів НаУКМА, Університету міста Берген та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Учасники конференції високо оцінили успішність проєкту та його важливий внесок у розвиток соціального капіталу країн-учасників. Плануємо подальший розвиток нашої співпраці та активну діяльність.

14-16 червня в місті Бергені (Норвегія) відбулась Міжнародна конференція «Eurasia Final Conference», на якій обговорювались питання міжнародного співробітництва та були підведені підсумки проєктів, що реалізуються за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

Доцент кафедри фінансів Олена Прімєрова та студентка магістерської програми Марія Томіліна разом з координатором проєкту Давідом Вітом представили результати спільного проєкту “Learning Economics with Dynamic Modeling” (2012-2022). В рамках даного проєкту кафедри фінансів та University of Bergen більше ніж 100 студентів провели семестр на навчанні в Бергені, отримали досвід міжнародного спілкування та сучасні знання і навички. В ході роботи конференції обговорили значення реалізованих проєктів для університетів-учасників та суспільства в цілому, питання забезпечення успішності проектів та перспективи подальшої співпраці.

Сучасна економіка та розвиток технологій формують нові вимоги до випускників економічних спеціальностей. Знання та навички моделювання та прогнозування складних фінансово-економічних систем мають відповідати вимогам сучасного фінансового ринку та фінансової системи.

Тому, ми на кафедрі фінансів НаУКМА намагаємося наповнити навчальну програму дійсно важливими та необхідними дисциплінами. Так, більше 100 наших студентів та викладачів пройшли навчання з системної динаміки протягом 2012-2022 років в Університеті міста Берген.

Вивчення системної динаміки дає нашим випускникам сучасний інструмент моделювання, підвищує їх конкурентоспроможність на ринку праці, дозволяє виконувати складні завдання незалежно від місця роботи. Це може бути і Національний банк, і консалтингова фірма, і будь-яка компанія.

Збірки тез виступів на Третій щорічній міжнародній конференції з Системної динаміки вже чекають своїх авторів. Кафедра фінансів дякує університетам-партнерамUniversity of Bergen (Norway) та Lviv University за плідну співпрацю.

Щороку ми разом проводимо наукові конференції з Системної Динаміки, за результатами яких друкуємо збірки статей учасників конференції. Ці збірки є ціками та корисними для всіх студентів не тільки кафедри фінансів, але й всього економічного факультету. Студенти та аспіранти з радістю беруть участь у цих конференціях та використовують їх результати для своїх курсових та дипломих робіт.

10 грудня Кафедра фінансів НаУКМА у співпраці з University of Bergen та Львівським національним університетом імені Івана Франка провели Четверту щорічну дослідницьку конференцію “System Dynamics in Economic and Financial Models”. Просто неймовірні виступи, грунтовні дослідження, цікаві питання та коментарі. Чекаємо на зустріч наступного року.

31 жовтня викладачі кафедри фінансів Олена Прімєрова та Аліна Новік провели робочий семінар для вчителів Шевченківського району на тему "Використання методу системної динаміки для викладання різних дисциплін".

Кафедра фінансів НаУКМА у співпраці з Universitetet i Bergen та Львівським національним університетом імені Івана Франка запрошують вас взяти участь у Другій щорічній дослідницькій конференції “Complex Socio-Economic Systems and Dynamic Modeling” 9 грудня 2019 року за адресою м. Київ, вул. Волоська 8/5, корп.6, кім. 401.
Робоча мова - англійська.

Кафедра фінансів НаУКМА у співпраці з System Dynamics Group (Університет Бергена) та Львівським університетом імені Івана Франка 10 грудня 2018 року провели Першу науково-дослідницьку конференцію "Застосування системної динаміки для моделювання державних та корпоративних фінансів: передумови та можливості".

Вже протягом 5 років триває проект кафедри з Університетом Бергена (Норвегія). За цей період вже понад 50 студентів мали можливість навчатись протягом семенстру або року в Норвегії. В осінньому семестрі 2017 року ще 11 студентів бакалаврської програми спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" вирушили у надзвичайну подорож. Навчання закондоном це надзвичайна можливість, яка надає студентам змогу підвищити рівень володіння іноземною мовою, познайомитись з оствітою найвищого європейського зразка, розширити світогляд, а співпраця кафедри фінансів з Університетом Бергена дозволяє вивчення сучасних технік економічного аналізу та моделювання поєднати із новими враженнями від захоплюючих подорожей однією з найрозвиненіших та найкрасивіших країн Європи - Норвегією. 

15-16 травня 2017 року відбулась робоча зустріч представників НаУКМА та представників Бергенського Університету (UiB) - декана факультету соціології Кнута Хеланда, професора Девіда Віта та радника Єви Свенсон, яка відповідає за міжнародну кооперацію.

Ви тут:Головна Міжнародна співпраця Університет Бергена