Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/finance/public_html/plugins/system/settings/settings.php:39) in /home/finance/public_html/plugins/system/jat3/jat3/core/parameter.php on line 107
Кафедра фінансів НаУКМА — Загальна інформація - Кафедра фінансів НаУКМА
Україна, 04655, м. Київ, вул. Г. Сковороди, 2 корпус 6, кім. 410, тел.(044)425-60-42, 425-77-37 (факс)
×

Помилка

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /test is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

До уваги абітуєнтів! 

Рекомендована література для підготовки до іспиту (Єдиного фахового вступного випробування) в магістратуру з фінансів, банківської справи та страхування знаходиться за посиланням.

Запрошуємо всіх учасників освітнього процесу за магістерською програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» (студентів, випускників, співробітників, роботодавців) долучитись до відкритої онлайн-зустрічі з експертами Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та висловити відгуки, побажання та пропозиції для підвищеня якості освітньої програми та її відповідності найкращим практикам сьогодення.

Зустріч відбудеться 20.04.2023 о 16.20-16.50 за посиланням у Zoom:  http://surl.li/ggvrl

Кафедра фінансів НаУКМА запрошує на щорічну Міжнародну науково-практичну конференцію "Стратегічні пріоритети розвитку фінансової системи України в умовах невизначеності", що відбудеться 22 лютого 2023 р.

 

Завантажити програму конференції.

13 жовтня 2022 року на кафедрі фінансів НаУКМА в рамках курсу "Інформаційні системи та технології у фінансах" БП4 "Фінанси, банківська справа та страхування" відбулася онлайн гостьова лекція представника групи компаній Linkos Group Ігоря Аладьїна.

Лекція була присвячена особливостям електронного документообігу в Україні: основам електронної криптографії та шифрування, нормативним документам та принципам застосування системи кваліфікованого електронного підпису, роботі із найбільш відомою в Україні програмною системою електронного документообігу та звітування M.E.Doc.

Також в осінньому семестрі 2022 р. заплановані практичні заняття з програмного комплексу M.E.Doc. Співпраця ФЕН НаУКМА та Linkos Group триває вже більше п'яти років.

Ми щиро вдячні нашим партнерам, які в цей непростий час продовжують підтримувати українську освіту!

Кафедра фінансів НаУКМА — лідер фінансової освіти в Україні 💙

Програма афіліації університетів (UАР) CFA Інституту, до якої НаУКМА приєднався в 2014 році, засвідчує, що стандарти викладання фінансів відповідають найвищим стандартам якості фінансової освіти в світі. CFA Інститут надає доступ до своїх матеріалів викладачам нашої Кафедри для актуалізації навчальних програм. У рамках цієї програми студенти НаУКМА мають можливість навчатися і складати іспит на сертифікат CFA, отримавши часткові стипендії на покриття вартості. Цьогоріч для нашого Університету CFA Інститут надав 18 стипендій, тож запрошуємо студентів подаватися!

Водночас радіємо зростанню команди викладачів Кафедри фінансів. Цьогоріч до нашої неперевершеної команди доєдналося ще троє викладачів-професіоналів кожен у своїх сферах.

✔️У понеділок, 19 вересня, кафедра фінансів НаУКМА провела громадське обговорення освітньо-наукової програми (ОНП) за магістерською програмою «Фінанси, банківська справа та страхування».

До зустрічі долучилися широке коло стейкхолдерів програми - студенти, випускники, співробітники кафедри та представники академічної спільноти, роботодавці.

✍️Було відмічено грунтовність, сучасність, різноаспектність та цінність ОНП для підготовки магістрів зі спеціальності 072 "Фінанси, банківська справа та страхування", спрямованої на підготовку нової генерації висококваліфікованих фінансистів-аналітиків, здатних приймати складні управлінські рішення в умовах невизначеності та підвищених ризиків, а також бути логічно включеними в світовий інформаційний, дослідницький та професійний простір; крім того було надані цікаві коментарі, слушні зауваження і побажання до освітньо-наукової програми; робочій групі доручено їх узагальнити та врахувати при підготовці кінцевого варіанту програми. Дякуємо всім колегами за співпрацю за допомогу!

Детальніше ознайомитися з пропозиціями та зауваження отриманими від стейкхолдерів під час громадського обговорення освітньо-наукової програми другого (магістерського) рівня «Фінанси, банківська справа та страхування» спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування, а також результатами їх обговорення на засіданні кафедри фінансів (протокол №7 від 19.09.2022 р.) можна у  зведеній таблиці за посиланням.

Вітаємо завідувачку кафедри фінансів, професорку, докторку економічних наук, заслужену діячку науки і техніки України Лук’яненко Ірину Григорівну 🎉

 

За визначні заслуги в науковій та освітянській діяльності Президент України нагородив Ірину Григорівну орденом княгині Ольги III ступеня!

 

Бажаємо подальших звершень та перемог!!! 

Запрошуємо всіх учасників освітнього процесу за магістерською програмою «Фінанси, банківська справа та страхування» (студентів, випускників, співробітників, роботодавців) долучитись до відкритої онлайн-зустрічі і висловити відгуки, побажання та пропозиції для підвищеня якості освітньої програми та її відповідності найкращим практикам сьогодення.

🕐Засідання відбудеться 19 вересня (четвер) о 15:00 на платформі Teams. Долучайтеся за посиланням.🔜 

📃📃📃Ознайомитись з текстом освітньо-наукової програми «Фінанси, банківська справа та страхування» можна за посиланням.👈

Чекаємо на зустрічі!

Кафедра фінансів НаУКМА запрошує всіх до громадського обговорення освітньо-наукової програми (ОНП) 072 "Фінанси, банківська справа та страхування" (магістерський рівень).

З проєктом програми можна ознайомитись за посиланням.  Запрошуємо стейкхолдерів (роботодавців, представників академічної спільноти, випускників, студентів, співробітників НаУКМА та всіх охочих) залишати відгуки, коментарі та пропозиції щодо удосконалення освітньо-наукової програми.

Відгуки, зауваження й пропозиції просимо надсилати гарантові освітньо-наукової програми або заповнити форму до 1 вересня 2022 року.

 Гарант програми Івахненков С.В. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Новий навчальний рік студенти кафедри фінансів розпочали з гостьової лекції Сергія Жуйкова — керуючого директора та партнера Blackshield Capital.

Blackshield Capital Group — один з провідних гравців фінансового ринку, що надає комплексні послуги для клієнтів і компаній зі Східної Європи. Компанія успішно працює вже 15 років і є дуже цікавою для молодих людей, які прагнуть почати свою кар'єру в фінансовій сфері. Тому студенти з натхненням чекали на цю лекцію, активно ставили питання та обговорювали теми фінансової аналітики, стану фондового ринку та перспектив подальшого розвитку цифрових технологій у фінансах. Сергій також поділився секретами успішного працевлаштування до провідних фінансових компаній та надав студентам корисні поради.

Кафедра фінансів дуже вдячна за таку надихаючу лекцію та практичну інформацію від фахівців фінансового ринку.

В травні-червні 2021 року студенти факультету економічних наук мали змогу прослухати лекції американської професорки Елізабет Куртіс з курсу «Прийняття фінансових рішень та діяльність центральних банків».

Пані Елізабет є запрошеним викладачем з Дартмутського коледжу, яка глибоко досліджує монетарну політику центральних банків, співпрацює з Національним банком України, є суддею з студентського конкурсу “NBU University Challenge”. Курс дав змогу студентам детально ознайомитися з діяльністю Федеральної Системи США, вивчити інструментарій та особливості монетарного регулювання в різних країнах світу, окрема увага була приділена також і співпраці України з МВФ.

В рамках предмету також студенти мали змогу прослухати лекції запрошених спікерів- професорів Дартмутського коледжу, представників Національного банку України та фінансової групи ICU.

Студенти ФЕН вдячні професору Елізабет Куртіс за цікаві лекції, за дискусії та дебати, отримані ґрунтовні знання з монетарного регулювання та дружню атмосферу!

3 лютого 2021 р. кафедра фінансів НаУКМА провела Міжнародну науково-практичну конференцію «АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ РОЗВИТКУ ФІНАНСОВОЇ СИСТЕМИ В УМОВАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ЕКОНОМІКИ».

Доповідачі та учасники конференції обговорили особливості функціонування фінансової системи, переваги та ризики застосування сучасних інформаційних технологій, перспективи розвитку фінансової сфери. Наукові конференції є чудовою можливістю обмінятись думками та поділитись новими знання, що в результаті сприяє формуванню системи сучасних знань і зростанню молодих науковців.

Програма конференції.

Вітаємо викладача кафедри фінансів Андрія Камінського, який у співавторстві з Мариною Негрей, опублікували в журналі Гданського Політехнічного Університету наукову статтю, яку відзначили, як найкращу та присудили 1 місце (best scientific article) ❤️
 
Вітаємо наших колег та бажаємо подальших звершень ❗️

За даними рейтингу українського журналу Forbes, опублікованого в квітні 2021 р., ФЕН НаУКМА посідає друге місце в рейтингу економічних факультетів. Оцінка найкращих факультетів України формувалася з чотирьох складових:

  • середній бал ЗНО (35%),
  • рейтинг універерситету (25%),
  • інфраструктура (15%)
  • експертна оцінка (25%).

Також автори зазначають, що «незважаючи на десятки тисяч випускників економічних факультетів щороку, глобальна конкуренція лише посилюється. Економічні спеціальності користуються найбільшим попитом в Україні — їх обирає кожен 7-й абітурієнт». Радіємо бути частиною нашого факультету та натхненно працюємо далі.

 Павло Лещенко: «Мій предмет спрямований на мотивування до підприємницької діяльності»

Мій досвід пізнання Могилянки почався ще на бакалавраті факультету природничих наук. Я навчався на спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища» чотири роки, хоча від самого початку ставив за мету вступити на факультет економічних наук. Так вийшло, що через інтенсивний конкурс (близько 20 людей на місце) потрапити на бюджет не вдалося. Проте за другим пріоритетом я пройшов на екологію і без вагань вирішив навчатися на ФПрН замість економічних спеціальностей в інших університетах. Зрештою десь не вистачало знань зі спеціалізованих предметів, наприклад, з хімії, біології, фізичних наук, тому що навчався в школі гуманітарного спрямування. Але вдалося отримати дуже багато знань та цікавого досвіду. Повний текст інтрв'ю за посиланням.

 

Кафедра фінансів НаУКМА запрошує на навчання на бакалаврську та магістреську програми "Фінанси, банківська справа та страхування". В разі виникнення питань, звертайтесь без вагань у FaceBook  чи Instagram.

Ви тут:Головна Загальна інформація